Vicent Marco: “Seria soci d’un hort urbà amb zona per a fer paelles”

Vicent Marco és periodista, escriptor i traductor natural de Benifaió. L’autor de l’obra “De Categoria” explica que ha viscut en molts llocs i ha treballat en molts mitjans de comunicació, per a acabar vivint a València, parlant valencià i tractant de que la nostra terra siga protagonista.

Hui, li portem a l’horta per a conèixer la seua opinió:

– Qué representa l’horta per a València des de la teua perspectiva?

L’horta és un pulmó natural, és vida, és riquesa i és salut.

– Quina relació o relacions veus entre l’horta i la tecnologia?

La tecnologia la veig en els conreus que estalvien aigua, en els mètodes de producció i en la recuperació de llavors autòctones. Però l’horta té una gran part de tradició i de coneixements ancestrals que poc tenen a vore amb els telèfons i els ordinadors.

L’horta té una gran part de tradició i de coneixements ancestrals que poc tenen a vore amb els telèfons i els ordinadors.

– Formes part d’un hort urbà? En cas de que afirmatiu, qué es lo millor per a tu? En cas negatiu, quina cosa podria motivar-te a fer-ho? 

No forme part. No tinc temps de produir els meus propis cultius com si feien els meus iaios o mon pare.

Em motivaria ser part d’un hort urbà si inclús despreocupant-me poguera funcionar el cultiu.

Em motivaria fer-ho si inclús despreocupant-me poguera funcionar el cultiu. Amb un preu molt econòmic recuperar un espai urbà i que estiguera sempre cuidat independentment de què estiga jo damunt o no. Per tant m’interessaria més ser soci d’un hort urbà, i que a més de poder visitar-lo i tindre una zona per a fer paelles, els fruits que done l’hort es repartiren entre els socis.

 
 
Vicent Marco